Сряда, 29 Май 2024 г.

Деца четат книги на картини

Интересни прояви, свързани с четене, се случват в Силистра. Вчера деца от града четоха книги, използвайки за слушатели картините в художествената галерия.
Четенето на книги за "необичайни слушатели" е първо по рода си в България, но се използва като терапия в САЩ и в Канада, съобщиха от Регионалната библиотека "Партений Павлович" в Силистра.
Такива четения ще се организират и за домашни любимци и растения.
Ексцентричното хрумване е дейност по проекта "Четенето - възможно" на създадената от библиотечни работници и дейци на културата в Силистра неформална група "Диоген", финансиран от фондацията "Работилница за граждански инициативи".
В рамките на проекта са предвидени форум-спектакъл "Позитивното четене" с участието на млади творци, четене на избрани творби в Дома за възрастни хора, вечерно четене на моторен кораб в река Дунав, съобщава БТА. Ще има летни игротеки за читатели, ще се издаде сборник с игри за четене.
Подготвя се и фотографска изложба с най-интересните прояви от проекта. Целта е да се популяризира идеята за привлекателността на четенето и да се създадат навици у младите хора да посещават библиотеките.

Facebook коментари