Вторник, 28 Март 2023 г.

Малките баскетболисти на "Доростол" до 14 г - ШАМПИОНИ

"Взехме кредит, за да участваме на финалите на държавното първенств и сме щастливи, че станахме шампион, а при момчетата "Доростол" досега никога не е бил пръв", заяви за треньорката Светлана Тодорова. Преди два дни нейните възпитаници от отбора до 14 години постигнаха уникален за Силистра успех с победата във възрастовата група. На финала насред София силистренци отбора на "Славия".
Димитър Добрев е в символичната "петорка" на турнира и е обявен за най-добър играч, както и за най-добър център. Радослав Гаврилов е "най-добър борец под коша". Голяма заслуга за победата има и Димитър Касабов с изключителното си представяне. Великолепно взаимодействие имало и с всички "доростолци": Радослав тодоров, Преслав Неделчев, Стоян Ссъбчев, Михаил Оджеринова, Йордан Цонев, Мартин Русев, Емил Недев, Иван Ташев, Онур Алиибрям.
С 4 състава участва БК "Доростол" в тазгодишните финали на държавното първенство. Най-близко до най-добрите са децата "II-III клас", които са трети в страната. На 6-то място са 12-годишните, а кадетите са - 9-ти. Момичетата до 14 г. са 8-ми в класирането на турнира, завършил също преди два дни във Варна.
Кого победиха шампионите? В предварителната група "под ножа" падат с по повече от 20 т. Отборите на "Тунтджа"-Ямбол, "Фикосота"-Шумен, софийските "Овъргаз" и "Шампион", както и "Черно море - Инс"-Варна. Полуфиналът е срещу "Рилски спортист", спечелен с 13 т. , а финалът срещу "Славия", също с повече от 20 т.
10 хил. лева предложи да бъдат дадени от ОбС-Силистра кметът на общината Иво Андонов, за да се покрият разходите на баскетболния клуб, потвърдил миналогодишните си добри резултати, когато БК "Доростол" бе трети в генералното класиране в страната. Шампионите и треньорката им са поканени от председателя на Съвета Александър Сабанов да бъдат гости на сесията този четвъртък. Преди две години възпитаничките на Росица Атанасова, но в по-долната възрастова група – до 12 г., също станаха шампионки и тогава пак гостуваха на съветниците. Тогава "Ротари клуб – Силистра" им подари спортен екип. Президентът на БК "Доростол" Пенчо Ковачев в момента е вицепрезидент на клуба.
На предстоящото си заседание съветниците трябва да решат дали гласуват кметските предложения за подпомагане с различни суми – от 3 до 6 хил. лв. и други спортни клубове, като "Приложно колоездене" и "Шото –Витяз", както и танцовите ансамбли "Добруджа" и "Ритъм". Танцьорите имат изяви в Италия, Германия и Потругалия.
Материал на Йордан Георгиев

Facebook коментари