Събота, 13 Юли 2024 г.

Мостът Силистра - Калараш може да бъде построен с пари от Дунавската стратегия

Третият мост над река Дунав в района Силистра – Калараш може да бъде финансиран като проект от Дунавската стратегия. Това заяви евродепутатът Мария Неделчева днес (16 май) в Силистра, където се проведе първата маса от обществения дебат "Дунавската стратегия - възможност да градим регионите в Европа".
От своя страна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова потвърди ангажимента на българското правителство за реализацията на проекта

"Към днешна дата мога да потвърдя волята и подкрепата на правителството и министерството по най-важните приоритети, които обсъждахме в неформалин разговори и тук - да подкрепим реализация на трети мост над Дунав между Силистра и Кълъраш и на четвъртия - Оряхово - Бекет, така че да можем да довършим този тип инфраструктура", заяви министър Лиляна Павлова. Всичко това, съчетано с националната пътна, железопътна и екологична инфраструктура ще даде възможност за развитието на региона, счита тя.
Партньори на обществения дебат "Дунавска стратегия - възможност да градим регионите в Европа" са Министерството на регионалното развитие и благоустройството и фондация "Ханс Зайдел". В продължение на една година ще се проведат конференции в различни градове по поречието на Дунав в България.

Facebook коментари