Понеделник, 22 Юли 2024 г.

Жилищен блок в Силистра, превърнат в сметище

За такива случаи се казва, че биха били комични, ако не бяха толкова драматични. Преди около пет години по някакъв странен порив Станко Наков започва да носи отпадъци от контейнерите и да ги трупа пред блокчето, където живее – пред входа, вътре в стълбището, на терасата на втория етаж. Натрупаният абсолютно безполезен боклук постепенно започва да трови спокойствието и атмосферата в тихия квартал.
Съседът Никола Маринов:
Ужас е! От една страна от здравословна гледна точка, от друга гледна точка – тука живеят млади хора, на какво да се учат тези млади хора! Какво да виждат тези млади хора, как да се радват тези млади хора, какво утре те да изградят във своя дом?
Иван Желев смята, че проблемът е в това, че "има човек, който е абсолютно недосегаем и е в невъзможност да се бори съответно гражданското общество с него…".
Съседите разказват, че водят битка с плъхове и всякакви насекоми ежегодно, непрекъснато, целогодишно. Те не приемат твърденията на някои институции, че Станко Наков е с психични отклонения. И изтъкват като аргумент факта, че съдът го приема за свидетел в не едно дело. Учудват се само на факта, че бил осъждан многократно за лъжи, но отново го приемат за свидетел.
Жалбите и сигналите, които са отправяли жителите на квартала до институциите, са безброй. Парадоксът е, че нищо не се променя. Веселин Лалов живее на първия етаж и децата му се разболяват по-често от другите заради отровите от отпадъците. Той признава, че е имало реакция съответно от общината, пожарна, полиция. Дошли,опитали се да разчистят боклука, но Наков си го качил в апартамента и се оказало, че всички органи са безсилни да изкарат боклука от жилището, което той обитава.
Безсилието на институциите е абсурдно и необяснимо, още повече, че жилището не е собственост на Станко Наков, което личи от изпълнителен лист на държавен съдия изпълнител до Районен съд-Силистра.
От общината обясниха по случая "Станко Наков", че новият кметски екип не познава историята на казуса, но ако съседите сега отправят сигнал до общината, тя ще вземе мерки.

Facebook коментари