Неделя, 11 Юни 2023 г.

Близо 5 километров участък бе почистен от членове на ГЕРБ-Силистра

Близо 3 тона отпадъци , с изхвърлени с 200 чувала събраха при днешната ( 22 април) акция членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ-Силистра. В почистване на отсечката с дължина близо 5 километра от местната бензиностанция "Шел" до разклона на силистренското село Калипетрово се включиха над 100 души. Проявата беше свързана с инициативата "Да изчистим България за един ден", планувана за 12 май 2012г.
Според председателя на общинското ръководство на ГЕРБ-Силистра д-р Мария Димитрова, почистването е предхождало националната иницатива, тъй като много от членовете и симпатизантите на ГЕРБ на тази дата ще се включат в почистването на Силистра и околностите й, чрез службте и учрежденията в които работят.
Хубавото време благоприятства, благородната инициатива в която се включиха представители на ГЕРБ-Силистра от всичките структури. Всеобщо беше мнението, че гражданите замърсяват природата и много често използват околностите на Силистра за изхвърляне на пластмасови бутилки, строителни материали, хартии и найлонови пликове, дори имаше и захвърлени чували с убити в тях домашни любимци.
На инициативата откликнаха и областният уравител Николай Димов и неговия заместник Тодора Цонева, заместник кметовете на община Силистра Денка Михайлова и Николай Колев, председателят на общинския съвет д-р Мария Димитрова и общински съветници.
Припомняме, че подобна инициатива от страна на ГЕРБ-Силистра се провежда за втори път. През изминалата 2011 година бе почистен Дунавският бряг.

Facebook коментари