Вторник, 18 Януари 2022 г.

Среща на ученици от ПЗГ "Добруджа" с областния управител

В началото на седмицата ученици от ПЗГ " Добруджа", включени в клуб архивистика – Стара Силистра по проект Успех посетиха областната управа. Целта на посещението бе да се проучи историята на една от емблематичните сгради на града, позната още на силистренци като "хотел Бобев". Учениците научиха интересни факти за историята на сградата от г-жа Слатинска, а след това бяха приети от областния управител г-н Н. Димов.
Той поздрави младите изследователи на архитектурното наследство на нашия град, пожела им ползотворна работа и успешна реализация като бъдещи фермери и механизатори в областта на земеделието.
Клубът осъществява интересна проучвателска дейност, архивира събрания материал и една от представителните му изяви ще бъде направата на изложба във фоайето на училището под мотото " Силистра – древна и модерна". Успоредно с тези дейности учениците имаха интересни и вълнуващи срещи с художника фотограф Жечко Жеков, проф. Г. Атанасов, скулпторът Й. Колев, историкът В. Аврамов.
В ПЗГ "Добруджа" функционират още три извънкласни форми по проект Успех – театрално студио "Импресия", музикално студио "Общуване чрез песни и танци", Арт – еко ателие "Фантазия". Те също осъществяват богата и разнообразна дейност ,осмислят свободното време на учениците и имат предвидени разнообразни изяви. Една от тях предстои да бъде проведена наскоро, а това е участието ни в националния ученически празник " За хляба наш..." в Благоевград.

Facebook коментари