Четвъртък, 18 Юли 2024 г.

Балет "Аксел" с награда от фестивал в Русе

Балет "Аксел" към Център за работа с деца (ЦРД) в гр. Силистра, с ръководител Адриана Мумджиева, се завърна от град Русе с награда от VI-я Международен танцов фестивал "Танцуваща река".

На 7 април фестивалът, който е с конкурсен характер, събра участници от България, Румъния и Русия. Общо 25 танцови състава се състезаваха в три възрастови групи, но в различни категории – соло, дует, малка и голяма група. На сцената в Операта излязоха над 500 малки и големи танцьори, които представиха над 100 изпълнения и превърнаха събитието в 10-часов танцов маратон. Бурните аплодисменти в препълнената с българи и чужденци зала не секваха през цялото време. Организатори на фестивала бяха Общински Младежки дом Русе, Сдружение "Импулс" и Държавна опера Русе.

Модерен балет "Аксел", чието участие в "Танцуваща река" се превърна в традиция, за трета поредна година представи достойно град Силистра на елитния фестивал. В шестото издание на фестивала 37 от балерините на "Аксел" се състезаваха в трите възрастови групи в категории "малка група" и "голяма група". Силистренските грации участваха с общо 8 танца в стил "Dance show", като отново представиха модерна хореография и оригинални сценични костюми, дело на г-ца Адриана Мумджиева. За доброто си представяне балетът беше удостоен със специалната награда на Общински младежки дом, град Русе.

Facebook коментари