Сряда, 17 Април 2024 г.

БМЧК с благотворителни прояви в празничните дни

На Цветница доброволци на БМЧК с касички на БЧК проведоха фондонабирателна акция в двора на храма "Св.св. първоапостоли Петър и Павел". Благословия на младите доброволци даде Доростолския Митрополит Негово Високопреосвещенство дядо Амвросий. Много граждани, посетили в този ден храма, дадоха своята лепта за благородната идея. Веднага след приключване на акцията комисия преброи сумата от 637 лв. Набраните средства ще попълнят фонд "Милосърдие" на силистренската организация. По действащия правилник на фонд "Милосърдие" Червеният кръст подпомага институции и граждани в тежко социално положение.
На Великден ще приключи набирането на средства за трапезария "Топъл обяд". За набраните средства в партньорство с "Кауфланд" – партньор на кампанията ще информираме дарителите веднага след празниците.
 Още една пролетна благотворителна инициатива ще приключи през тази седмица - набирането на хранителни продукти по инициативата "Деца помагат на деца". В гр. Дулово вече са предоставени хранителни пакети на 16 деца от ОУ "Христо Смирненски". Хранителните пакети включваха брашно, боб, леща, олио, захар, сол, ориз, макарони и вафли. След обобщаване на данните за събраните продукти и окомплектоване на хранителни пакети след Великден ще бъдат зарадвани и силистренски деца.

Facebook коментари