Понеделник, 17 Януари 2022 г.

Играчи и треньори на разпадналия се " Доростол " все още очакват неизплатени премии и заплати

Репортажът за ФК "Доростол" е по сигнал на силистренец, чийто роднина е бил футболист в клуба и е останал без заплата то няколко месеца. Докато проверявахме дали са истина твърденията от сигнала най-лошото стана факт – Футболен клуб "Доростол" прекрати участието си в "Б" професионална футболна група. Футболисти и специалисти, ангажирани с клуба, имат да получават възнаграждения за половин година и повече. Мнозина са предприели по-сериозни стъпки, като са завели дела.
Футболен клуб "Доростол" в момента има задължения между 300 и 350 хиляди лева към футболисти, доставчици, хотели и фирми. Според сегашния президент на клуба футболистите са в правото си да си търсят възнагражденията, но нямат шанс да си ги получат.
Общината не може да поеме финансов ангажимент към клуба, защото той не е общински. Смята обаче да насочи грижите си към подрастващите футболисти от детско-юношеските групи.
В последните месеци и години ставащото в Доростол не спираше да вълнува силистренската общественост – слухове за злоупотреби, неразплатени фактури, взаимни обвинения, бунт на футболисти срещу смяна на треньори, протести на фенове, намеса на икономическа полиция и съдия-изпълнител. Така в крайна сметка всички, следящи отблизо ставащото в клуба, са наясно, че в близките години футбол в Силистра няма да има. За съжаление на стотиците обичащи футбола фенове на крайдунавския град. И за огорчение на футболистите, потърсили си вече други отбори.

Facebook коментари