Петък, 21 Януари 2022 г.

Предстои откриване на "стария" нов стадион "Доростол"

Ученически турнир по футбол за купа "Дръстър" организира община Силистра на 14 и 15 май, съобщи експертът по спорт в администрацията Калоян Петков.
В мачовете ще излязат един срещу друг отбори от 14 училища от Силистренската община, от Главиница, Тутракан и Дулово в две възрастови групи – 4 и 5 клас и 6 и 7 клас. Освен купа "Дръстър" за отборите победители в двете възрастови групи, ще бъдат излъчени най-добър вратар, защитник и нападател.
Ученическият футболен турнир за купа "Дръстър" е посветен на Деня на българския спорт – 17 май, включен е в проявите от Националната кампания на Министерството на физическото възпитание и спорта и на Българския спортен тотализатор "Аз обичам спорта".
Футболните мачове са първите състезания, с които ще бъде тестван единственият в Силистра терен със зачимена трева (тревни чимове) на обновения "стар" стадион "Доростол", съобщи заместник-кметът по финанси Милен Пенчев. През последната година за ремонта на спортното съоръжение са вложени над 300 хил. лева, половината от които са финансиране по проект на община Силистра, защитен пред бившата Държавна агенция за младежта и спорта (ДАМС).

Facebook коментари