Събота, 13 Юли 2024 г.

Втора осъдителна присъда за телефонна измамничка от Силистра

Втора осъдителна присъда за получи Иванка Иванова от гр. Силистра за извършена "телефонна" измама, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд в града.

С присъда от 23.02.2012 г. Окръжен съд- Силистра призна Иванова за виновна в извършването на престъпление по чл. 209, ал. 1 НК, като й наложи наказание "лишаване от свобода" в размер на две години, което следва да бъде изтърпяно ефективно.

Първоначално Иванка Иванова е оправдана от Районен съд-гр. Силистра, но според окръжните съдии по делото са налице достатъчно преки и косвени доказателства в подкрепа на повдигнатото й обвинение за извършена измама, свързано с това, че е поддържала заблуждение у пострадалата по делото възрастна жена, представяйки се за лице, изпратено от "д-р Димитров", за да получи сума необходима за лечението на нейния внук от свински грип и с това й причинила имотна вреда в размер на 500 /петстотин/ лева. Припомняме, че в края на месец януари 2012 г., Иванова беше призната за виновна в извършването на друга измама и осъдена ефективно на 2 /две/ години "лишаване от свобода", при която на пострадалия е причинена имотна вреда в размер на 1 200 евро. Присъдата подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд на РБългария.

Facebook коментари