Събота, 15 Юни 2024 г.

Няма информация от румънските власти за действия по ледения запор

Засега няма подадена официална информация от румънските власти за предприети контролирани взривове, коментира в изявление за две национални телевизии заместник-кметът Ивелин Лозев, който в момента замества кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов.
Получаваме противоречива информация от колегите в община Кълъръш. Най-вероятно и там информацията не е коректна, тъй като става дума за дейности на румънското министерство на отбраната, каза Лозев. От румънска страна никой не ни е предупреждавал и за предприемане на превантивни действия спрямо гражданите. Добрата страна на ситуацията е, че има индикации за раздвижване на ледохода. Вярвам, че на държавно ниво са предприети необходимите действия, допълни Лозев.
Той напомни, че община Силистра е предприела традиционните превантивни мерки срещу преливане на река Дунав, като денонощно се обхожда близо 10-километровата дига Айдемир – Сребърна. Днес заместник-кметът Ивелин Лозев е огледал извършеното укрепване снощи на най-критичния участък от дигата.

Facebook коментари