Вторник, 31 Март 2020 г.

Златен Калоянов пръстен за кмета на с. Сребърна

На 24 юни от 16 часа в Художествената галерия "Финес" гр. София ще се състои Официална среща, на която ще бъде връчено Отличието за активна съвременна културна дейност "ЗЛАТЕН КАЛОЯНОВ ПРЪСТЕН" на кмета на с. Сребърна – г-н Георги Иванов. Самото отличие е сертифицирано от Националния исторически музей и изработено с 24 – каратово злато, като се присъжда от ръководството на неправителствената организация "Официално представителство на уникалните селища в Европа" и Съвета на Европейската научна и културна общност, който работи към организацията.
Церемонията ще се състои в рамките на Проект "Аплодисменти за България", като на шест официални срещи през годината се връчват Отличия на обществено признати представители на българската наука и култура, и на български градове и села, които притежават уникално културно наследство.
Такова отличие са получили 165 градове и села от България, както и много селища от Европейските държави, сред които са Флоренция (Италия), Страсбург (Франция), Драма (Гърция) и Нахар .
Номинациите се правят от 160 известни български учени и творци, сред които Райна Кабаиванска, Силви Вартан и други, които са с международно признание и притежават златни отличия за приноса си към българската наука и култура и са включени в Ръководните Департаменти, наблюдаващи критериите на Номинацията на селищата – "Културно наследство", "Уникални природни дадености", "Инвестиционен интерес и възможности за развитие".

Facebook коментари