Понеделник, 22 Юли 2024 г.

Полицейска академия 4 за деца изпрати своя пореден випуск

информация ОДМВР
Пореден випуск изпраща Детската полицейска академия при РУ "Полиция" – Силистра. Деца от общо осем групи в областния център, гр.Алфатар и селата Калипетрово, Брадвари и Иширково получиха дипломи за успешно преминат курс на обучение. Униформени служители връчиха свидетелствата на "колегите" си на общоучилищните тържества по случай завършването на учебната година.
В продължение на няколко месеца в Академията децата преминаха обучение по специална програма, обхващаща основните направления в полицейската дейност. Запознаха се с правомощията и отговорностите на служителите на реда, със спецификата на работата им, униформите и оръжията. Научиха повече за законосъобразното поведение и правилата за лична безопасност на улицата, в училище и у дома. В ролята на лектори влязоха действащи служители от охранителните и оперативните служби на полицията.
По традиция практическите занимания - тренировките по бойно-приложни техники, стрелбата с малокалибрено оръжие и патрулирането в съвместни екипи, предизвикаха най-голям интерес у бъдещите полицаи.
Детска полицейска академия се реализира за четвърта поредна година в трите районни управления "Полиция" в Силистра, Дулово и Тутракан.

(На снимките: моменти от практическите занятия по стрелба с главен полицай Жулиета Славова и бойно-приложен спорт с полицейски инспектор Алтан Мехмед; полицейски инспектор Мария Григорова връчва дипломите на деца от ОУ "Иван Вазов" в Силистра)

Facebook коментари