Сряда, 24 Юли 2024 г.

Д-р Любомир Бойчев: "Бъдещето на болницата в Тутракан зависи от доброто управление на дълговата криза в лечебното заведение"

16 900 лв. целева субсидия получи общинската болница с решение на местните парламентаристи
"Стратегически , бъдещето на общинската болница в Тутракан е свързано с оперативното подобряване на дълговата криза в лечебното заведение"Това заяви пред общинските съветници и.д управител на МБАЛ Тутракан д-р Любомир Бойчев , по време на извънредна сесия на местния парламент посветена на съдбата на болницата.
Според д-р Бойчев, който е дългогодишен управител на болничното заведение в периода 1996-2004 година , основен проблем на болницата е финансовото и управление.1 900 000 лв. е размерът на дълга на болницата към днешна дата , като само за една година от 2010 до 2011 този дълг е нараснал с над 500 хиляди лева , по време на предишното управление на болницата. Това по груби изчисления е 49 хил. лв. акумулиран дълг месечно в рамките на една година.
Управлението на дълга на болницата през идващите няколко месеца , д-р Бойчев определи като най-деликатния момент в управлението и , тъй като най-големите задължения са към доставчици на консумативи .Само задълженията към двама от по-големите доставчици възлизат на над милион и сто хиляди уточни , д-р Бойчев.
С голяма част от доставчиците вече са водени разговори и предстои да бъдат подписани погасителни планове, потвърди пред съветниците и кмета на общината д-р Димитър Стефанов. Водени и са и разговори за анулиране на лихвите по задълженията.

Подробности по темата очаквайте в сутрешния блок на Мелодия на 10 януари.


инфо. Радио Мелодия

Facebook коментари