Неделя, 01 Октомври 2023 г.

Дуловската болница най-вероятно ще стане филиал на силистренската

Най-добрият вариант за дуловската болница е тя да стане филиал на силистренската. До това решение стигнаха днес на среща в столицата министърът на финансите Симеон Дянков и заместник-кметът на община Дулово Юксел Исмаил. Това съобщи за Радио Шумен кметът на община Дулово д-р Юксел Ахмед. Предстои кметът да се срещне със здравния министър д-р Стефан Константинов и с представители на НЗОК, за да обсъдят финансовото състояние на лечебното заведение.
"Болницата в Дулово вече не може да съществува като болница за активно лечение", каза управителят на болницата д-р Недка Цветкова. Днес е последният ден, в който се приемат болни в неврологичното отделение в Дулово. Причината е, че лечебното заведение не отговаря по стандарти на броя на лекарите, които се изискват. Осем лекари са напуснали работа от 1 януари тази година, а в момента болницата работи само с 10 специалисти.
Към момента има пет деца в детското отделение, трима са пациентите във вътрешното и само един в неврологичното отделение. Нито едни спешен случай няма да бъда върнат, каза още д-р Цветкова.

инфо. Радио Шумен

Facebook коментари