Сряда, 29 Ноември 2023 г.

Приключи републикански турнир "ТРАКИЯ" в гр. Пловдив по спортна стрелба с пневматично оръжие за всички възрасти

В последния за календарната година Републикански турнир "ТРАКИЯ" по спортна стрелба с пневматично оръжие от държавния календар на БФСС. Участваха състезатели на пистолет и пушка от тринадесет стрелкови клуба: домакините от АСК"Тракия"-гр.Пловдив, СК"ЦСКА" и СК"Левски" от София, "Светкавица"-Търговище","Ботев"-Враца, СК"Августа"-Ст.Загора, СК"ЕТЪР-100" и СК"АП Спорт" от В.Търново, СК "Габрово", СК "Санел"-Сандански, СК"Дияна"-Ямбол, СК"Локомотив"-Русе, и "СНАЙПЕР – 92" Силистра.
В дисциплината 40 изстрела с пневматичен пистолет при жените през първия ден сребърен медал спечели мс.Гинка Дачева с 377т.Златото и среброто отидоха в представителките на "Светкавица"-Търговище Антоанета Бонева с 381т. и Моника Костова с 375т.
В дисциплината 60 изстрела с пневматичен пистолет при мъжете нашият състезател Стоян Яламов постигна 658,4т. (564+финал 94,4)т. и зае 5 място. Първи е Самуил Донков от ЦСКА с 677т.(577+100)т.
В последния ден от състезанието,в който премерваха точността си състезаващите се при момчетата и момичета родени след 1996г., с пълен комплект медали се завърнаха четиримата състезатели на СК"СНАЙПЕР-92".
В дисциплината 40 изстрела с пневматичен пистолет при момчетата първия си медал и то с най-благороден блясък спечели възпитаникът на Спортното училище в града ни, осмокласникът Даниел Петров, постигайки личен резултат от 356т. Извън призовата тройка остана вторият представител на училището "ДРЪСТЪР" седмокласникът Явор Петров с резултат от 331т.
В дисциплината 40 изстрела с пневматична пушка при момичетата кмс.Теа Димитрова от СОУ"Н. Й. Вапцаров" постигна резултат от 375 т. и спечели сребърен медал.С бронза се окичи Гергана Иванова от ПГСАУ"Атанас Буров" постигайки 373 т. които са и нейн личен резултат.Първа е представителката на домакините от АКС"ТРАКИЯ" Веселина Петкова
Следващото отговорно състезание за нашите стрелци е държавното първенство с пневматично оръжие за мъже и жени, юноши и девойки, което ще се проведе от 06-12.01.2012 г. отново в гр. Пловдив.

инфо. СНАЙПЕРПРЕС

Facebook коментари