Неделя, 24 Октомври 2021 г.
FOODMARK

Кметовете на седемте общини в област Силистра ще бъдат запознати с кампанията "Да изчистим България за един ден"

На 20.12.2011 г. кметовете на 7-те общини на област Силистра ще бъдат запознати с кампанията "Да изчистим България за един ден". Срещата е предвидена за 10:00 ч., в заседателната зала на областната администрация.
На 21 септември т.г., област Силистра официално се присъедини към мащабната инициатива. Това стана на официална церемония в областната администрация, когато мениджърът на проекта Мария Лазарова връчи на Областния управител флага на кампанията.
Предвид настъпилите промени в ръководствата на общините, а в случая - и на областната администрация, г-жа Лазарова ще представи проекта "Да изчистим..." и на новите кметове на общини. Поканата на областния управител Николай Димов е и към експертите за връзки с обществеността в общините и към специалисти, които могат да допринесат за по-добрата организация на кампанията на местно ниво.
Презентация с акцентите в кампанията и международния опит, етапите й и текущите събития ще бъдат представени на срещата.

Инициативата "Да изчистим...", подета от Национална телевизия bTV, през пролетта на 2011 г., е част от световното движение "Let’s Do It World!", което стартира преди 4 години в Естония. Оттогава опитът "чистене на една държава за един ден" се предава от страна в страна.
През 2012-а акцията ще бъде глобална – стотици милиони доброволци ще чистят държавите си.
България ще стане част от тази инициатива на 12 май 2012-а. Промяната в дата се дължи на обявяването за работен ден на 21 април – датата предварително избрана за кулминация на "Да изчистим..."
Амбицията на "Да изчистим..." е всички ЗАЕДНО да направим света по-чист, по-уютен и по-зелен.

Facebook коментари