Неделя, 26 Юни 2022 г.

Известни са победителите в конкурсите "Обичам природата и аз участвам" и "Зелена България"

Четирима са победителите от територията на РИОСВ-Русе в съвместния конкурс на Фондация "Димитър Бербатов" и Министерството на околната среда и водите "Обичам природата и аз участвам" и две организации с приз "Зелена България" за най- зелен град и за граждански инициативи. Това стана ясно, на провелата се вчера съвместната церемония на МОСВ и радио Дарик в музея "Земята и хората" в гр. София.
Конкурсът за есе, рисунка или снимка на фондацията е обявен в началото на 2011 година за есе е бе предназнечен за деца до 14 години и юноши до 18 години.
В категория "Снимка" за участници на възраст до 14 години е отличен Симеон Венциславов Маринов, - 12 години от гр. Дулово, възпитаник на НПМГ "Акад. Чакалов" – гр. София. В същата категория, във възрастовата група до 18 години награда печели Теодора Петрова Сигалова, 11 клас, МГ "Баба Тонка" – гр. Русе.
В категория рисунка за участници до 14 години награди печелят Белма Бейтулова Салиева от СОУ "Св. Св.Кирил и Методий" – с. Самуил, (област Разград) и Галя Василева Василева – 8 г., Център за работа с деца, Силистра.
До крайния срок 24 октомври 2011 година за участие в конкурса, в РИОСВ-Русе постъпиха общо 55 есета, 136 снимки, 49 рисунки и 6 макета на възпитаници на учебни заведения и детски центрове от Русе, Разград и Силистра. Сред най-активните участници са възпитаниците на СОУПНЕ "Фридрих Шилер" - гр. Русе, Математическа гимназия "Баба Тонка" – Русе, СОУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ" – гр. Русе, ОУ "Тома Кърджиев" – гр. Русе, ОУ "Иван Вазов" – гр. Русе, Център за работа с деца – гр. Силистра, ОУ "Васил Левски"гр.Разград и др.
В учредените от Министерство на околната среда и водите призове, предназначени за бизнеса, общините и награда за най-зелен град в рамките на Национална кампания "Зелена България", финансирана от Оперативна програма "Околна среда" в категория "Оползотворяване на отпадъците и ефективно управление на ресурсите" е отличен Клуб екология СОУ "Христо Ботев" гр. Кубрат, а в тази за "Превенция, възпитание и информационни кампании" - Сдружение ОПОРА на младите хора гр.Русе.
Целта на кампанията е да наложи разбирането, че природата - това сме ние и за да съществуваме в хармония, ние сме тези, които трябва да се грижим за нея. Министерство на околната среда и водите насърчава и поощрява всяка инициатива в тази посока.

Пълният списък на отличените в двата конкурса можете на намерите на интернет страницата на: РИОСВ-Русе: http://www.riosv-ruse.org/

Facebook коментари