Вторник, 23 Юли 2024 г.

Маргарита Генчева: Силистра и областта ще бъдат пръв приоритет в работата ми в парламента

Силистра и областта ще бъдат пръв приоритет в работата ми в Народното събрание. Това каза на пресконференция в пресклуба на БТА в крайдунавския град народният представител от "Възраждане" Маргарита Генчева, която беше водач на листата на партията в Силистра.

Тя допълни, че ще продължи да отстоява всички местни каузи, с които се е ангажирала, и е готова да приема нови. Генчева определи демографската криза като основен проблем на региона. По думите ѝ трябват мерки в няколко насоки, за да може Силистра да стане привлекателно място за младите хора.

"Един от фокусите в работата ми в 50-ото Народно събрание ще бъде подобряването на здравеопазването в отдалечените райони, каквито са голяма част от селата в Силистренско. Друг важен приоритет е създаването на благоприятна среда за предприемчивите млади хора. Привличането на инвеститори е едно от решенията, но ние от "Възраждане" залагаме много повече на предприемчивостта на хората и вярваме, че има неизползван потенциал в тази посока", каза Генчева.

Тя сподели и някои от ключовите приоритети на партията в сектор "Земеделие". По думите ѝ трябва да бъдат защитени малките производители и малките ферми и стопанства. Само така може да се постигне една от големите цели, които са си поставили от "Възраждане", а именно обезпечаване на българската трапеза с продукти, които са произведени в страната.

"Ще работим за развитието на поливното земеделие. За плодородна земя като добруджанската това е много важно и би придало висока добавена стойност на сектора. За да има бъдеще пред развитието на земеделието в страната ни, е изключително важно да се постигне справедливо разпределение на европейските субсидии. Те трябва да бъдат изравнени с тези, които получават земеделците от другите европейски страни", каза още Маргарита Генчева.

Народният представител заяви, че иска да е представител в парламента на всички силистренци, без значение на политическите им пристрастия. Тя пое ангажимент веднъж месечно ще има приемен ден в офиса на партията в който ще може да се запознае с проблемите на гражданите.

Facebook коментари