Вторник, 23 Юли 2024 г.

Студенти от Софийския университет бяха посрещнати с хляб и сол в Алфатар

За поредна година община Алфатар бе домакин на студенти от Софийския университет "Св. Климент Охридски". Тази година гости на града бяха студенти от Геолого-географския факултет, специалност "География", водени от доц. д-р Димитър Желев и гл. ас. д-р Калоян Цветков.

Практиката е важен елемент от обучението на студентите и им дава възможност да приложат теоретичните знания на практика. По време на престоя си в Алфатар те се запознаха с природните и културните забележителности на региона, както и с проблемите и перспективите за развитие на общината.

Студентите посетиха етнографска къща Алфатар, където се запознаха с бита и културата на добруджанския народ. Те бяха посрещнати по стар български обичай с хляб и сол, а самодейците при НЧ "Йордан Йовков – 1894 г." гр. Алфатар им подариха незабравими моменти с песни и танци.

В посетителския информационен център студентите имаха възможност да облекат традиционни носии и да се запознаят с историята на Алфатар. Те останаха очаровани от красотата на града и от топлото посрещане от страна на местните жители.

Facebook коментари