Понеделник, 04 Март 2024 г.

Петгодишно дете от Силистра се нуждае от нашата помощ

Едно дете се нуждае от нашата помощ. Петгодишният Беркин от Силистра е с рядката диагноза юношески артрит със системно начало. От няколко години се прилага нов препарат за лечение на коварната болест. Неговата цена обаче е непосилна за родителите на момченцето.


Беркин се ражда напълно здрав. След проведена имунизация на година и два месеца се отключва заболяване. Детето започва да се чувства все по-зле и след посещение на различни болници във Варна и София е поставена диагнозата - юношески артрит със системно начало.Дългосрочната прогноза е инвалидизиране. От година и половина детето е на кортикостероиди, които само поддържат състоянието му. Заболяването е автоимунно и дори най-невинната настинка може да доведе до отоци по тялото и схващане.


Отскоро заболяването на Берко се лекува успешно, само с една инжекция на месец. Цената й обаче е 1 200 лева. Въпреки че и двамата родители на момченцето работят, за тях този разход е непосилен.

Драмата на Берко трогна младежи от Силистра и те поставиха кутии за дарения на няколко места в града.


Родителите на Беркин са благодарни за всяко дарено левче, което може да помогне тяхното дете да води здрав и пълноценен живот.

Facebook коментари