Вторник, 23 Юли 2024 г.

Представители на Дулово взеха участие в бизнес форум "Женско предприемачество: Стратегии за успех и развитие"

На 14 юни 2024 г. се проведе бизнес форум "Женско предприемачество: Стратегии за успех и развитие", организиран от Българо-Турски дамски бизнес клуб с регионален представител Гюлджан Ахмедова. Основните теми на форума бяха изграждането на индустриални паркове, възможности за инвестиции в региона, партньорство, сътрудничество и дългосрочни съвместни проекти между двете страни.

Сред специалните гости на събитието бяха Генералният консул на Република Турция в Бургас – г-н Толга Оркун, народният представител в 50-то Народно събрание и заместник-председател на Движението за права и свободи Джейхан Ибрямов, заместник-министърът на иновациите и растежа Веселина Минчева, кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров, основателките на Българо-Турски дамски бизнес клуб Тюркян Тюркер и Ивелина Рускова, президентът на промишлената палата в Едирне Елмас Аслан и членът на надзорния съвет на Българската банка за развитие Стамен Янев.

Община Дулово беше представена от заместник-кметовете Тансер Бейти и Айваз Чакър. Събитието събра на едно място бизнес лидери и представители на различни институции от България и Турция, с цел да обсъдят възможностите за развитие на женското предприемачество и сътрудничество между двете страни.

Форумът предостави платформа за обмен на идеи и добри практики, както и за обсъждане на конкретни проекти и инициативи, които могат да допринесат за икономическото развитие на региона и за укрепване на връзките между бизнесите в България и Турция.

Организаторите изразиха своята удовлетвореност от успешното провеждане на форума и подчертаха значението на подобни инициативи за насърчаване на икономическото сътрудничество и развитие.

Facebook коментари