Събота, 13 Юли 2024 г.

Интригата около четвъртия мандат в Силистренско остава

Централната избирателна комисия (ЦИК) все още не е обявила окончателните резултати и имената на народните представители в 50-ото Народно събрание. Според последната информация, преброените протоколи в 20 МИР-Силистра са малко над 50%.

КВОРУМ ще направим поредната си прогнози за разпределението на мандатите в 20 МИР-Силистра

Според прогнозата, мандатите най-вероятно ще се разпределят по следния начин:

• 2 мандата за ДПС
• 1 мандат за ГЕРБ-СДС
• Последният четвърти мандат все още не е ясен и за него могат да претендират всички партии, които са влезли в парламента, включително ПП-ДБ, "Възраждане", "БСП за България", ИТН и "Величие".

Кандидатите на водещите партии

ГЕРБ-СДС

Първата политическа сила в България, ГЕРБ-СДС, ще изпрати в парламента Тома Биков. Той е политолог, народен представител, журналист и политик от ПП ГЕРБ. Биков е бил народен представител в XLIV, XLV, XLVI, XLVII, XLVIII и XLIX народно събрание. Роден е на 10 октомври 1980 г. в Бургас.

ДПС

ДПС, първата политическа сила в област Силистра, ще изпрати двама депутата:

Джевдет Чакъров – депутат рекордьор от ДПС в 39-ото, 40-ото, 41-ото, 47-ото, 48-то и 49-то Народно събрание и бивш министър на околната среда и водите в правителството на Сергей Станишев.
Левент Мемиш – 38-годишен бивш областен председател на младежкото ДПС в област Силистра и настоящ член на Оперативното бюро на ДПС.

Интрига около последния мандат

Интригата около последния четвърти депутатски мандат в Силистренско остава до последно, тъй като все още не е ясно коя партия ще го спечели. Освен това, възможни са размествания при сигурните мандати, тъй като някои кандидати са включени и в други листи за Народно събрание и Европейски парламент.

Очаква се ЦИК да обяви окончателните резултати скоро, което ще внесе повече яснота в разпределението на мандатите и имената на новите народни представители.

Facebook коментари