Понеделник, 17 Януари 2022 г.

Болницата в Силистра се оборудва с нова медицинска апаратура за осем отделения

В "МБАЛ-Силистра" АД , в резултат на проведена обществена поръчка бе закупена съвременна медицинска апаратура за 8 отделения, със собствени средства на обща стойност 141 447.77 лв.
За АГО "Биполярен генератор за рязане, коагулация на меки тъкани и лигиране на кръвоносни съдове с приложение в конвенционалната хирургия". С апаратурата се скъсява следоперативния престой в лечебното заведение, позволява атравматичност и безболезненост при извършване на операции, по бърз възстановителен период, по-малко кървене. При доставката, за обучение и извършване на демонстрация за работа с апаратурата беше поканен Д-р Новачков от болница "Доверие" гр. София, който извърши обучение и направи 2 операции.
"Видеосистема за горна ендоскопия". С апаратурата се работи в отделението по вътрешни болести. Дава възможност за подобряване на диагностиката на заболяванията на храносмилателна система.
Бяха закупени още : Фетален монитор, пациентни монитори, дефибрилатор, ДАП камери за Рентгеново отделение, инфузионни помпи, ЕКГ апарати, респиратори и др.

В момента, от днес започна акредитация на "МБАЛ-Силистра" АД за цялостна дейност.

Facebook коментари