Неделя, 16 Юни 2024 г.
header

Костадин Костадинов: В Община Алфатар има феодален строй, кметът се саморазправя с опонентите си

Костадин Костадинов, заедно с членове и симпатизанти на "Възраждане" посетиха силистренската община Алфатар, за да разговарят с кмета Янка Господинова.

Посещението беше провокирано от това, че праща по свои хора ,,приятелски предупреждения" към кандидата за народен представител от "Възраждане" Грета Данкова, която също живее в Алфатар и беше и кандидат за кмет на политическата организация на местните избори миналата година.

Костадинов изрази съмнения, че кметът е превърнал общината в своя феодална крепост, където всичко се решава еднолично от нея, често в ущърб на местните. Съмнения, провокирани от множество сигнали на граждани, включително и новия кмет на село Бистра, който се оплака от политическа дискриминация от страна на кмета на Алфатар. Освен това, съобщи, че няма подкрепа в грижата му за 34 деца от селото, които пътуват всяка сутрин за училището в Алфатар. Семейство пък с години не може да изгради водопровод в дома си, въпреки че са платили за изграждането му чрез дарение 2500 лева на общината – години по-късно ни водопровод, ни върната сумата. Семейството се е обърнало към адвокат.

При посещението на Костадинов Янка Господинова не бе на работното си място, а бе отишла да играе като актриса в театрална постановка. Заместник-кмет също липсваше, въпреки че представителите на "Възраждане" влязоха в общината в работно време.

Костадин Костадинов се разходи из коридорите, незнайно защо декорирани в стил "френски будоар" с розови стени и закачени огледала и часовници и не намериха нито един ръководен кадър на общината.

Припомняме, че преди две години се разрази скандал, че Янка Господинова уредила бъдещия си зет с две общински заплати на две различни длъжности в администрацията. А с днешна дата той е кмет на село Цар Асен, Община Алфатар.

"Възраждане" е с номер 12 в бюлетината
footer

Facebook коментари