Неделя, 16 Юни 2024 г.

Тутракан подари незабравим "Сън" на учениците от начален етап

Община Тутракан зарадва учениците от начален етап на обучение с вълнуващ спектакъл. Представлението "Сън", изпълнено от талантливите актьори на Държавен куклен театър "Дора Габе" от град Добрич, се превърна в истински празник за децата, по повод края на учебната година.

Постановката е подарък от кмета на община Тутракан и председател на МКБППМН - д-р Димитър Стефанов, за всички ученици.

"Сън" разказа завладяваща история, изпълнена с пъстроцветни герои, песни и танци. Децата с вълнение следяха приключенията на главните герои, а на моменти бурно реагираха на случващото се на сцената. Смехът и аплодисментите им бяха най-добрата награда за актьорите.

"Много ни хареса представлението!", споделиха ученици от трети клас. "Беше много интересно и забавно! Благодарим на кмета и на МКБППМН за този прекрасен подарък!"

Ръководството на училищата в Тутракан изказаха благодарност на Общината и на МКБППМН за щедрия жест. "Това е чудесен начин да се стимулира интереса на децата към театъра и да се обогати културния им живот", каза директорка на едно от училищата.

Представлението "Сън" остави траен отпечатък в сърцата на малките ученици от Тутракан. Този незабравим ден ще им напомня за радостта от театъра и за красотата на изкуството.

Facebook коментари