Вторник, 18 Януари 2022 г.

Откриха ремонтирани участъци от пътищата Силистра-Добрич и Силистра-Русе

Силистра. Само дърво, което не ражда, него не го брулят. С тази библейска мъдрост Доростолският митрополит Амвросий даде благословията си на премиера Бойко Борисов, който откри в неделя 160 километра новоремонтирани пътища в Силистренско.

"Правиме си ги пътищата, откриваме си ги, а някои други само ги е яд". Така министър-председателят коментира вътрешнополитическата обстановка и действията на правителството в Силистра. Това той направи преди да пререже лентата на току що ремонтирания път Силистра-Добрич при село Богорово.

Пътните участъци Силистра-Добрич и Силистра-Русе са ремонтирани по проект на МРРБ, финансиран от ЕИБ и от републиканския бюджет. 65% от средствата са осигурени от европейската кредитна институция, останалите - от нашата хазна, обясни министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, която заедно с колегата си Мирослав Найденов, министър на земеделието и храните, придружаваше премиера по време на визитата му в Крайдунавска Добруджа.

В следващите 15 месеца Силистренска област ще има ремонтирано и трето шосе, по посока Шумен. Тези 107 км ще глътнат още 50 млн. лева, но правителството ще ги осигури, обеща премиерът в с. Айдемир, където преряза първата лента на пътя Силистра-Русе. "Докато ние строим пътища, други продаваха летища". Така Борисов коментира решението на предишния кабинет да се раздели със самолетните писти в крайдунавския град, отписани от държавните активи през мандата на тройната коалиция.

Между двата ритуала по прерязването на лентите Борисов се отби да пие кафе в Силистра. Придружен от новоизбрания кмет д-р Юлиян Найденов, спечелил вота с гласовете на ГЕРБ, от областния управител Николай Димов и депутата от управляващото мнозинство Стефан Господинов, Генерала седна в кафене "Бохеми" и си поръча турско кафе и фреш.

В топлия следобед десетки граждани, излезли на разходка по ларгото, слисано гледаха приятелски усмихнатия премиер и снимаха с джиесемите си как Борисов сърдечно разговаря с минувачите. Собственикът на заведението Свилен Димитров развълнувано обясняваше, че планирал в неделя да ходи за риба. Рано сутринта обаче му телефонирал губернаторът с молба да посрещне по обед премиера. "Известно е, че най-хубавото турско кафе в Силистра е твоето", казал областният управител и ресторантьорът нямало как да откаже да посрещне гостите.

Facebook коментари