Неделя, 16 Юни 2024 г.

Първокласници се се докоснаха до света на изкуството в Художествена галерия Силистра

Вчера, учениците от I "а" клас при ОУ "Отец Паисий"- гр. Силистра, водени от своя класен ръководител г-жа Невяна Сапунджиева, предприеха вълнуващо пътуване в света на изкуството. Те посетиха Художествена галерия Силистра, където се запознаха с богатата колекция от произведения на български и чуждестранни художници.

С любопитство и блясък в очите, децата разгледаха постоянната експозиция на галерията, както и временните изложби. Всяка картина, всяка скулптура им разказваше история, пренасяше ги в различни светове и епохи.

Но вълнението им достигна връхната си точка, когато под ръководството на г-н Йордан Колев - директор на галерията, те сами се превърнаха в творци. В специално пригоден кът за детски занимания, под вещото напътствие на г-н Колев, малките художници сътвориха свои собствени рисунки. С въображение и ентусиазъм те пресъздаваха образи от видяното, преплитаха цветове и форми, давайки воля на емоциите си.

Тази среща с изкуството със сигурност ще остане траен спомен за учениците от I "а" клас. Те не само се докоснаха до красотата на художествените произведения, но и сами се потопиха в магията на творчеството.

Facebook коментари