Неделя, 16 Юни 2024 г.

Израсналия в Силистра Васко Василев с концерт в сърцето на Айфеловата кула

Израсналия в Силистра цигулар ни ще свири заедно със солисти от Кралската опера

Тази вечер Айфеловата кула ще блести още по-силно и заради Васко Василев. Той ще изнесе концерт заедно със солисти от Кралската опера "Ковънт Гардън". Събитието ще се състои в красива зала в сърцето на емблематичната за Париж кула.

Зрителите тази вечер ще изживеят двойно удоволствие, защото ще присъстват на събитие 2 в 1 – концерт с класическа музика на най високо ниво и светлинно шоу, тъй като традиционно Айфеловата кула свети за няколко минути на всеки кръгъл час, а това придава допълнителна приказност.

"Айфеловата кула е символ на Франция и Париж и аз съм много щастлива, че именно там за втори път ще празнуваме най-светлият български празник – 24 май. Миналата година със световноизвестния ни цигулар Светлин Русев, тази с Васко Василев", разказва Десислава Бинева, директор на Българския културен институт в Париж.

"Васко Василев ще участва в концерта заедно с четирима от своите колеги от Кралската опера "Ковънт Гардън". Мисля, че има нещо изключително приятно и символично в това музиканти от пет националности да празнуват заедно на сцената нашия български, най-светъл, празник", добави Бинева.

Повече по темата гледайте във видеото.

Facebook коментари