Неделя, 16 Юни 2024 г.

Баскетболен спектакъл в Силистра: "Доростол" и "Ънстопабъл" се срещнаха в приятелски мач

Зала "Дръстър" в Силистра стана свидетел на завладяващ баскетболен сблъсък между двата тима от Североизточна България – "Доростол" Силистра и "Ънстопабъл" Добрич.

В приятелската среща, проведена днес, треньорите на двата тима – Лъчезар и Светла Тодорови ("Доростол") и Адриана Георгиева и Константин Тодоров ("Ънстопабъл") – се възползваха от възможността да изпробват различни тактики и да дадат шанс на младите си играчи да блеснат на терена.

Двубоят се отличаваше с динамична игра, изпълнена с баскетболни емоции и красиви изпълнения. И двата тима демонстрираха висока класа и затвърдиха репутацията си на едни от най-силните в Североизточна България в тази възрастова група.

За "Доростол" срещата е важен етап от подготовката за заключителния етап на шампионата за юноши до 14 години – Републиканските финали. Тимът от Силистра се класира за финалите, след като спечели седем победи в Елитна група Изток.

Освен оспорваната игра, мачът се превърна и в истински празник на спорта. Младите баскетболисти се забавляваха на терена, а публиката ги аплодираше бурно.

След края на срещата двата тима си обещаха нови вълнуващи сблъсъци в бъдеще.

Срещата е още едно доказателство за силния баскетболен дух в Североизточна България и за потенциала на младите играчи в региона.

Facebook коментари