Неделя, 16 Юни 2024 г.

Делегация от Силистра присъства на приема на президента по случай 24 май

Делегация от Силистра присъства на приема на президента по случай 24 майНа 24 май, по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева посрещнаха близо 3 хиляди гости в Националния исторически музей. Сред тях бе и делегация от културни институти от област Силистра.

Делегацията включваше Златина Станева, директора на Драматично-куклен театър, Маргарита Любомирова, председател на Народно читалище "Доростол - 1870" в град Силистра, Нефие Раим, директор на СУ "Васил Левски" в Главиница, както и други културни дейци и представители на образователните институции.

Сред присъстващите на приема бяха още учители, изпълнители, журналисти, представители на религиозните общности, съдебната власт, министри от служебния кабинет и политици.

В своето приветствие, президентът Румен Радев заяви: "Нашето общество е доказало, че може да успява, когато всички ние обединим усилия в името на духовното израстване, достойнство и благоденствието на народа ни. Когато на почит са образованието, науката и културата, а трудолюбието, всеотдайността, талантът и почтенността са признати от цялото общество. Нека запазим този дух на единение, който усещаме всички тази вечер в тази зала, не само в деня на празника, а и занапред, за да пребъде България."

Празничният прием събра на едно място хора, посветени на мисията за съхранение и развитие на българската култура и образование, и създаде атмосфера на единение и вдъхновение, която ще бъде запомнена от всички присъстващи.

Facebook коментари