Неделя, 16 Юни 2024 г.

24 май в Тутракан: Вдъхновение, знание и почит към българската писменост

Празнично настроение, усмихнати лица, поздравления, много награди за отличните ученици - така премина тазгодишният 24 май в СУ "Христо Ботев" и СУ "Йордан Йовков" в гр. Тутракан, ОУ "Стефан Караджа" в с. Цар Самуил и в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в с. Нова Черна.

Кметът на Община Тутракан д-р Димитър Стефанов, председателят на Общинския съвет Адем Адем, зам.-кметът Васил Дойнов и директорът на Дирекция "Образование, култура, младежки дейности, спорт и туризъм" Сашка Атанасова посетиха всички общински училища.

Кметът на общината д-р Димитър Стефанов поздрави присъстващите ученици, учители и родители за празника. "Нека да отдадем почит към нашите учители, които са държали нашите ръце, за да се научим да пишем да пишем буквите и цифрите, да се научим да четем. Защото това са хората, които са били винаги близо до нас, които са ни показали пътя, по който да се развиваме. С всяка изминала година, вие, учениците ставате все по-зрели и осъзнавате, че да си българин - това е гордост!" - посочи в словото си д-р Стефанов.

На абитуриентите от СУ "Христо Ботев" и СУ "Йордан Йовков" пожела да продължат образованието си, успешна реализация и, разбира се, да се върнат по родните места.
Беше спазена и още една традиция - училищните ръководства да наградят отличниците - най-добрите през изтеклата учебна година по различни предмети от трите етапа на образование, както и в областта на културата и спорта.

В края на тържествата, абитуриентите преминаха под 12 цветни венци и символично казаха "Сбогом!" на родното училище.

Източник: Община Тутракан

Facebook коментари