Вторник, 07 Февруари 2023 г.

Глобиха силистренски депутат с 1000лв

Депутатът от ДПС Митхат Табаков да плати 1000 лв. глоба заради шиканиране на дело срещу него. Санкцията му наложи съдия Андрей Ангелов от Софийски градски съд, защото се яви в съдебната зала без адвокат и стана причина процесът да не тръгне.

Табаков е обвинен, че като кмет на община Дулово е взел 10 000 лв. подкуп от управителя на "Водоснабдяване и канализация" ООД Петко Горбанов. Градоначалникът прибрал рушвета, за да позволи на фирмата да изгради водопровода на село Вокил.

"Упълномощил съм адвокат Борислав Българинов, но той не дойде", обясни пред магистратите в четвъртък Табаков. Съдия Ангелов обаче докладва, че в съда е постъпила молба от защитника, според която той няма да се яви в съда, понеже пълномощното му е изтекло. Съдия Ангелов уточни, че депутатът е бил призован за делото още на 5 ноември и е имал достатъчно време да организира защитата си.

"Съдът няма да допусне шиканиране на процеса. Само в София, г-н Табаков, има 7000 адвокати. В случай че за следващото заседание не упълномощите свой защитник, съдът ще ви назначи служебен", предупреди магистратът.

Делото продължава на 23 януари догодина.

Facebook коментари