Неделя, 16 Юни 2024 г.

Споделяне на иновативни практики: Училища от Варна, Пещера и Цар Самуил в Тутракан

С приятелство и бъдещо сътрудничество завърши тридневното гостуване на учители и ученици в нашето училище –домакин по НП "Иновации в действие". От 8 май до 10 май 2024 год. наши гости бяха представители на ЧСУ "Аз съм българче" - гр. Варна, СУ "Св. Климент Охридски" - гр. Пещера и ОУ "Стефан Караджа" - с. Цар Самуил. Иновативната визита бе част от дейностите по проект "Успехът ни обич@" - развитие на дигиталните умения чрез новаторски учебни предмети" по Модул 1 "Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации" на НП "Иновации в действие".

В първия ден, събитието уважиха със своето присъствие зам.-кметът на Община Тутракан - Васил Дойнов, председателят на Общински съвет-Тутракан Адем Адем, изп. длъжността директор на Дирекция "Образование, култура, спорт, туризъм и младежки дейности" в Община Тутракан - Сашка Атанасова, Фатме Османова-Атанасова - ст. експерт "Чужди езици" в РУО-Силистра, ръководителят на ЦНСТ - Ерчин Осман.

Приятно настроение създадоха изпълненията на младите таланти от Музикално-театрална група и Школата по китара. Директорът на СУ "Йордан Йовков" Анка Атанасова приветства присъстващите и представи добрата иновативна практика на СУ "Йордан Йовков" и дейностите реализирани по проекта.
След официалното посрещане, работната среща продължи с публична изява с участието на родители и образователната общност за мултиплициране на иновациите и опита с наблюдение на урок по "Дигитална математика" във 2. клас.

В следобедните часове заедно с нашите гости посетихме Мемориален комплекс "Военно гробище - 1916 г." и новия музей "Тутраканска епопея - 1916 г.".
На 9 май, учителите на ЧСУ "Аз съм българче" - гр. Варна и на СУ "Св. Климент Охридски" - гр. Пещера представиха своите училища и споделиха своите иновативни практики. Следвани от своите домакини гостите разгледаха архитектурната среда на училището-домакин. Посетени бяха кабинета по география и икономика и лабораторията по химия и опазване на околната среда, за кратко присъстваха в часа по история и цивилизация.

Екипите на гостуващите училища бяха поканени да наблюдават урок по "Интерактивен графичен дизайн" в 5. клас и урок по "Уеб програмиране" в 8. клас.
След кратката дискусия на тема "Дигитални иновации в образованието" дейността в този ден продължи с посещението на Етнографската къща в комплекс "Рибарска махала". С посещението на историческите обекти в града завърши заложената интердисциплинарна дейност за този ден "Открий, научи и претвори.".

Facebook коментари