Неделя, 16 Юни 2024 г.

33 години от създаването си отбеляза земеделската гимназия в Ситово

Професионалната гимназия по селско стопанство в село Ситово отбеляза 33-та годишнина от създаването си. Празничното тържество се проведе в залата на НЧ "Христо Смирненски", където се събраха ученици, бивши възпитаници, преподаватели, гости и представители на местната власт.

Директорът на гимназията Гинка Йорданова приветства присъстващите и поздрави всички с празника. Тя подчерта значението на професионалното образование в съвременния свят и изрази увереност, че гимназията ще продължи да обучава квалифицирани кадри за нуждите на селското стопанство.

Зам.-кметът на Община Ситово Женя Маринова поздрави учениците и преподавателите за постиженията им и им пожела още много успехи.

В рамките на тържеството бяха връчени и наградите от Областния фотоконкурс "Цветна Добруджа". Жури в състав Калина Грънчарова - журналист, Калина Великова - Рекламна работилница "Имидж"-Силистра и Елиф Халим - ръководител на група за занимания по интереси "Фотосвят" в ПГСС-Ситово обяви класирането:

1-во място: Севиляй Иванова Халидова - ПГСС, с. Ситово
2-ро място: Магдалена Вескова Димитрова - СУ ,, Йордан Йовков" - гр. Тутракан
3-то място: Паньо Пенев Маринов - СУ ,, Христо Ботев"- гр Тутракан
Поздравителен адрес за участие получи Гюлбеяз Джейлян Хасан - ПГСС, с. Ситово.

В тържеството взеха участие ученици от ПГСС, с. Ситово, ОУ ,, Отец Паисий", гр. Силистра, ОУ ,, Отец Паисий", с. Добротица и ОУ,, Цанко Церкович", с. Средище.

Професионалната гимназия по селско стопанство, с. Ситово е едно от най-уважаваните учебни заведения в Силистренска област. Гимназията предлага качествено образование и подготовка за работа в различни сфери на селското стопанство.

Facebook коментари