Петък, 14 Юни 2024 г.

Тутракан танцува! Първият Национален фестивал по спортни танци завладя публиката

Вчера спортната зала на СУ "Йордан Йовков" в Тутракан се превърна в истински танцов калейдоскоп, където се проведе Първият Национален фестивал по спортни танци "Тутракан танцува!".

Събитието бе открито от зам.-кмета на Община Тутракан Васил Дойнов, който приветства участниците и публиката и им пожела незабравими емоции и успешни танци.

"Радвам се, че Тутракан е домакин на този първи по рода си фестивал", каза г-н Дойнов. "Вярвам, че той ще се превърне в традиция и ще събере на едно място най-талантливите танцьори от цялата страна."

Думи на приветствие отправи и директорът на СУ "Йордан Йовков" Анка Атанасова, която е и домакин на фестивала. Тя благодари на всички, които са допринесли за неговата организация, и пожела на младите танцьори да покажат най-доброто от себе си.

Във фестивала участваха общо 7 клуба по спортни танци - от гр. Поморие, гр. Плевен, два клуба от гр. Русе и три клуба от гр. Варна. Младите танцьори, разпределени в пет възрастови групи - от 7 до 15+ години, се състезаваха в изпълнения на латиноамерикански танци - джайв, румба, ча-ча-ча и стандартни танци - двойки и соло.

Съревнованието бе оспорвано, а публиката се наслади на завладяващи изпълнения, изпълнени с грация, енергия и майсторство. Нелека задача се оказа и за фестивалното жури, водено от главен съдия Никола Абрашев, което трябваше да определи победителите в различните категории.

В края на фестивала участниците бяха наградени с купи, грамоти и медали, а най-добрите получиха своите отличия от Сашка Атанасов - директор на Дирекция "Образование, култура, спорт, туризъм и младежки дейности" в Община Тутракан и директорът на училището-домакин Анка Атанасова.

Първият Национален фестивал по спортни танци "Тутракан танцува!" завърши с много емоции, красиви танци и обещание за нови срещи в бъдеще.

Facebook коментари