Неделя, 16 Юни 2024 г.

Мина Младенова триумфира с блестящо представяне на 800 метра в Русе

На 11 май 2024 г. град Русе стана свидетел на изключителни спортни постижения, тъй като млади лекоатлети от цяла Европа се събраха за Международния турнир за юноши и девойки под 18 години "Младост". Организиран от СЛАК Дунав – Русе със съдействието на Община Русе и БФЛА на Градския стадион в Русе, това събитие показа обещаваща плеяда от бъдещи звезди в света на леката атлетика.

Една такава звезда блесна особено ярко сред участниците. 16-годишната Мина Младенова от Олимп 97 - Силистра доказа своите умения, като спечели златния медал в дисциплината 800 метра. Младата спортистка завърши с впечатляващо време от 2:14.47, демонстрирайки невероятно постоянство и решителност на пистата. Тя финишира с повече от секунда пред Мокан Николета от Молдова и три секунди пред Стефания Любенова от Варна.

Въпреки че времето й не беше достатъчно, за да покрие норматива за европейското първенство за юноши и девойки под 18 години в Банска Бистрица, Словакия, тя все пак успя да постави солидна основа за бъдещите си състезания, включително Балканското първенство за юноши и девойки под 18 години в Марибор, Словения, което ще се проведе на 6 юли.

Друг обещаващ млад състезател, 15-годишната Изабел Йорданова, също впечатли публиката и треньорите с представянето си. Тя се класира на 8-мо място от 33 участници в дисциплината 400 метра, като същевременно постави нов личен рекорд с време от 62,34 секунди. 15-годишната Бояна Балевска също постигна лично постижение с 66,90 и се класира 26-та.

Нейният съотборник, 17-годишният Найден Курдоманов, показа силно представяне в същата дисциплина, като победи в своята серия и се класира 25-ти от 46 състезатели с лично постижение от 56,18 секунди.

Треньорът на четиримата талантливи спортисти, председателят на техния клуб Илия Недков, изрази гордостта си от техните постижения, заявявайки за КВОРУМ: "Нашият отбор показа истинския дух на спорта днес. Въпреки предизвикателствата, пред които са изправени, те продължават да работят усилено и да дават всичко от себе си във всяко състезание. Очакваме с нетърпение да ги видим как продължават да растат и развиват в бъдеще."

Facebook коментари