Петък, 14 Юни 2024 г.

"Познай по вкуса": Третокласници се забавляват с игра за здравословно хранене

На 9.05.2024 г., в деня на отворените врати в СУ "Йордан Йовков" се проведе по интересен и забавен начин открит урок на тема "Здравословно хранене и хигиена на устната кухина" с учениците от 3.б клас с класен ръководител Анелия Христова.

Урокът бе проведен от г-жа Бисерка Симеонова, старши учител по биология и здравно образование, г-жа Тиджен Мехмед, преподавател по химия и опазване на околната среда, и техните възпитаници – Дилара Мехмед и Иоанна Проданова от 11.б клас.

В този интересен и нестандартен урок учениците показаха знанията и уменията си по темата. Заедно с родителите си се включиха в играта "Познай по вкуса", в която се справиха безупречно.

Иоанна Проданова представи презентация с гатанки, които третокласниците отгатнаха безпроблемно, и демонстрира как да поддържаме добра устна хигиена.

В края на урока всички бяха потопени в магията на химията. Дилара Мехмед демонстрира горене на магнезиева лента, което подобрява блясъка на фойерверките, и опита "Невидимо мастило", който остави учениците смаяни.

Събитието бе уважено от г-жа Анелия Калдарева, заместник-директор по учебна дейност на училището, социален работник Емилия Енчева и родители на третокласниците.

Фотограф на събитието Ива Русева от 11.б клас.

Информацията предостави г-жа Бисерка Симеонова.

Facebook коментари