Петък, 14 Юни 2024 г.

Професионална земеделска гимназия "Добруджа" отбеляза 115-годишен юбилей

Професионална земеделска гимназия "Добруджа" в Силистра отбеляза вчера своя 115-годишен юбилей с тържествена церемония и богата програма.

Гимназията е основана през далечната 1909 година като Нисше земеделско училище. През годините на своето съществуване тя се е превърнала в емблематично учебно заведение, чийто възпитаници са допринесли за развитието на земеделието в региона и страната.

"Най-голямото богатство, най-ценният капитал на всяко училище са хората, които са обучени и възпитани в него", подчерта директорът на гимназията, г-н Пламен Славов. "В Професионална земеделска гимназия "Добруджа" през годините на нейното съществуване са получили диплома за средно образование над 8000 ученици, които достойно защитават името на гимназията в почти всички земеделски кооперации, сдружения, ферми, фирми..."

В рамките на тържествената церемония бяха връчени награди и грамоти на отличилите се ученици в различни състезания и конкурси. Във фоайето на гимназията бяха изложени наградените рисунки от обявения от ПЗГ "Добруджа" конкурс, както и творби на Иван Енчев от 10 клас и Добромир Господинов от 11, с които са участвали в различни конкурси.

Празникът завърши със спортни игри и посещение на кино "Latona".

Facebook коментари