Неделя, 16 Юни 2024 г.

Силистра с богата програма за Националната библиотечна седмица

Регионалната библиотека "Партений Павлович" в Силистра подготвя редица инициативи за Националната библиотечна седмица. Това каза за БТА директорът на културната институция Галина Раева.

Тя допълни, че целта на инициативата е да привлече общественото внимание към библиотеките и да напомни за разнообразните услуги и ресурси, които предоставят. Тази година седмицата ще премине под надслов "Библиотеките - по-нужно от всякога".

"Подготвили сме две изложби. Едната се казва " От глаголическо и сегашни времена", а другата "Библиотеката по-нужна от всякога" Те ще предоставят документи за историята и дейността на нашата библиотека. Много от събитията са насочени към детската аудитория. Ще запознаем децата с интересни колекции, с работата на различните отдели. Ще проведем инициативата "Библиотекар за един час". Ще посещаваме и детските градини, където библиотекарите ще четат приказки. На 14 май ще има Ден на отворените врати, когато ще издаваме безплатни читателски карти", каза Раева.

В рамките на Националната библиотечна седмица ще е и традиционната среща под надслов "Книги с аромат на…". Инициативата започна в началото на годината и досегашните издания бяха посветени на кафето, виното и пролетта. На 15 май поредното издание издание, озаглавено "Книги с аромат на книги".

Библиотекарите ще запознаят гостите с 15 заглавия, посветени на историята на книгите, любовта към четенето, литературата, книжарниците и библиотеките. Те ще покажат и ценни, редки и любопитни издания от фонда на институцията.

Facebook коментари