Неделя, 16 Юни 2024 г.

Иновативното СУ "Йордан Йовков" в Тутракан е домакин на работна среща по проект "УСПЕХЪТ НИ ОБИЧ@"

Иновативното Средно училище "Йордан Йовков" в гр. Тутракан е домакин на тридневна работна среща, в която участват представители на ЧСУ "Аз съм българче" - гр. Варна, СУ "Св. Климент Охридски" - гр. Пещера и ОУ "Стефан Караджа" - с. Цар Самуил. Тя е част от дейностите по проект "УСПЕХЪТ НИ ОБИЧ@" - развитие на дигиталните умения чрез новаторски учебни предмети» по Модул 1 «Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации» на НП «Иновации в действие», по който работи тутраканското училище.

Гости на събитието бяха зам.-кметът на Община Тутракан - Васил Дойнов, председателят на Общински съвет-Тутракан Адем Адем, директорът на Дирекция "Хуманитарни дейности" в Община Тутракан - Сашка Атанасова, Фатме Османова-Атанасова - ст. експерт «Чужди езици» в РУО-Силистра, ръководителят на ЦНСТ - Ерчин Осман.

Директорът на СУ «Йордан Йовков» Анка Атанасова приветства присъстващите и представи добрата иновативна практика на училището и дейностите реализирани по проекта.

Поздравления със своите изпълнения поднесоха и младите таланти - Музикално-театрална група и Школата по китара.

Работната среща продължи с публична изява с участието на родители и образователната общност за мултиплициране на иновациите и опита с наблюдение на урок по «Дигитална математика» във 2-ри клас.

В програмата са включени още представяне на добри иновативни практики от екипите на гостуващите училища, наблюдение на урок по «Интерактивен графичен дизайн» в 5-ти клас, наблюдение на урок по «Уеб програмиране» в 8-ми клас, дискусия на тема «Дигитални иновации в образованието».

Гостите ще посетят Мемориален комплекс «Военно гробище - 1916 г.» и новия музей «Тутраканска епопея - 1916 г.»

Facebook коментари