Събота, 20 Юли 2024 г.

Ученици от Силистра с престижно 3-то място на Националната конференция "Битие и време"

Екипът на Константин Петров и Вероника Денчева от 10. клас на СУ "Н. Й. Вапцаров" - гр. Силистра се завърна с престижното Трето място от Националната конференция по литература, история и философия "Битие и време", проведена във Варна. Под ръководството на своята преподавателка по български език и литература – г-жа Светлана Алтунян, те извоюваха това забележително постижение в раздел "Литература" на форума, организиран от СУ по хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски" – Варна.

Тазгодишното издание на конференцията се фокусира върху темата "Границите в нас". Екипът на Петров и Денчева представи свой проект, в който защитиха тезата, че макар всеки човек да си поставя ограничения, само от нас зависи какви избори ще направим в ежедневието си, за да ги преодолеем.

С блестящото си представяне младите таланти завоюваха не само признанието на журито, но и уважението на публиката. Те доказаха не само задълбочените си познания и аналитично мислене, но и силния си екипен дух и отлични комуникативни умения.

Facebook коментари