Сряда, 17 Юли 2024 г.

На 3 се увеличиха дните в седмицата в които ще има спален вагон във влака за София

информация област Силистра
Влакът "Силистра-София" ще пътува със спален вагон три пъти в седмицата. Трайно решение на проблема бе намерено след намесата на областния управител д-р Владимир Янков, който осъществи серия контакти с ръководството на БДЖ-Пътнически превози" –София и Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията
Днес ( петък, 11.06.2010 г.), в телефонен разговор със зам. областния управител Денка Михайлова, ръководителят на дирекция "Пътнически превози" в "БДЖ" ЕАД Любомир Иванов съобщи, че предвид изтъкнатите от областния управител аргументи, е взето окончателно решение - влакът "Силистра-София" да пътува не веднъж (каквото бе досегашното компромисно решение), а три пъти седмично - със спален вагон.
Началникът на силистренската ЖП-гара Веселин Иванов също е уведомен за новото разписание.
Новият график влиза в сила веднага
Припомням, че в средата на месец май т.г., Областният управител д-р Владимир Янков бе уведомен от началник-гарата в Силистра Веселин Иванов, че спалният вагон на бързия влак е спрян за неопределено време. В резултат на сигнала, д-р Янков потърси съдействие от ръководството на БДЖ-Пътнически превози" ЕООД, с молба да бъде преразгледана въведената анти-кризисна мярка. Д-р Янков изтъкна че през зимния сезон климатичните условия в Североизточна България са много тежки и железопътният транспорт се оказва единственият възможен начин за придвижване на населението. Областният управител настоя да се спазва утвърденото разписание на влаковете и да не се лишава населението от спален вагон.

Графикът на влака "Силистра-София" със спален вагон е:
Тръгване от София - в 21:20 ч. всеки Вторник, Четвъртък и Събота
Пристигане в Силистра –сутринта на следващия ден в 7:20 ч.
Тръгване от Силистра - в 20:55 ч. всяка Сряда, Петък и Неделя
Пристигане в София –сутринта на следващия ден в 7:20 ч.

Facebook коментари