Неделя, 16 Юни 2024 г.

Дулово се огласи от песни и танци на 29-ия Общински преглед на художествената самодейност

Вчера центърът на Дулово се превърна в пъстроцветен вихър от емоции, песни и танци по време на 29-ия Общински преглед на художествената самодейност. Над 300 участници от 32 самодейни състава от читалищата и други организации на община Дулово се изявиха на сцената и около нея, за да зарадват публиката с богата програма от изпълнения.

Прегледът се проведе под патронажа на инж. Невхис Мустафа – кмет на Община Дулово, който приветства всички участници и гости. В своето слово кметът подчерта значението на фолклора и самодейността за съхранение на културните ни традиции и изрази своята благодарност към всички, които допринасят за развитието на културния живот в общината.

В продължение на няколко часа публиката се наслаждаваше на пъстроцветни изпълнения на народни песни, танци, литературни творби, театрални постановки и други. Участниците, облечени в красиви народни носии, демонстрираха своя талант и заредяха публиката с много настроение и позитивни емоции.

В края на прегледа всички участници и техните ръководители бяха поздравени от инж. Невхис Мустафа с пожелания за много здраве, усмивки, прекрасни емоции и берекет. Кметът на общината връчи и грамоти на най-изявените изпълнители.

29-ият Общински преглед на художествената самодейност доказа, че Дулово е богата на таланти община, където културните традиции се пазят и развиват с много любов и всеотдайност.

Facebook коментари