Понеделник, 22 Юли 2024 г.

Откриха нов учебен кабинет по география и икономика в Дулово

Вчера беше открит новият учебен кабинет по география и икономика, в който учениците от нашето училище ще се обучават. 💯 Кабинетът е направен по проект на Министерството на образованието и науката - Национална програма "Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда".

Гости на събитието бяха: инж. Невхис Мустафа – кмет на община Дулово, Тансер Бейти – зам.-кмет на община Дулово, Йорданка Стойчева – зам.-кмет на община Дулово, Нурхан Мухарем – началник направление "Образование" - Община Дулово, представители на отдел Култура към Община Дулово, Ивелина Петрова – старши експерт ОНГО - РУО Силистра, Станка Илиева – дългогодишен преподавател в СУ "Васил Левски" по География и икономика, представители на Пенсионерски клуб "Будител", Исторически музей с галерия - Дулово и Първа Инвестиционна банка, както и ръководството на Училището.

Целта на кабинета е:

👉Създаване на кътове с актуална географска, научна и енциколопедична литература, модели и макети, съвременни географски карти и сбирки.
👉Също така учениците да бъдат поставени в близки до реалната действителност, условия за развиване на творчество и креативност.
👉Да бъдат свободни, да избират начини за прилагане на усвоени знания, умения и модели на поведение съгласно. Учебната програма по география и икономика.

Вчера бе проведен бинарен урок на тема "Великите географски открития (XV - XVII в.)" с учениците от 5. В клас, с ръководители Енгин Федаил и Ян Андреев.

🎤Репортери: Ивайла Иванова, Магдалена Иванова - 11. А клас
👉Ментор: Р. Калева
Клуб "Журналист"

Facebook коментари