Вторник, 07 Февруари 2023 г.

И съдът призна изборът на д-р Найденов за кмет на Силистра

Кандидатът за кмет на Силистра издигнат от ГЕРБ и встъпил вече като такъв доктор Юлиян Найденов, остава на поста си, след като не се стигна до касиране на избора. Това стана ясно, след приключването на дело №246/2011г. в Административен съд Силистра, за касиране на местния вот. След три поредни заседания, днес /16.11./ делото за касиране на местния вот в Силистра бе прекратено, след като пълномощника на БСП, по чиято жалба бе заведено делото, оттегли жалбата на партията и жалбата на Тихомир Борачев – кандидат за кмет от БСП.
Жалбоподателят отбеляза, че в хода на делото и след преброяването на недействителните бюлетини са били потвърдени някои нарушения, но те не влияят по никакъв начин на резултата от избора, и затова той оттегли жалбата на социалистите и техния кандидат, с искане за касиране на избора.
Припомняме, че вчера делото продължи близо седем часа, като нарочна комисия от служители от Силистренски административен съд брои недействителните бюлетини от първи тур на местния вот за избор на кмет на община Силистра. Общо 1366 бюлетини от 93 секции преброиха служителите в присъствието на заинтересованите страни, като съществени нарушения не бяха открити. Оказа се , че само в един от протоколите бе открито разминаване на броя на невалидните бюлетини и общо 11 бюлетини бяха определени от страните като действителни. 7 от тях бяха в полза на д-р Юлиян Найденов и 5 бр. за другия кандидат - Александър Сабанов . Не бе открита нито една бюлетина в полза на жалбоподателя Тихомир Борачев.
Помолен да коментира производството пред Силистренски административен съд, областният координатор на ГЕРБ-Силистра и народен представител Стефан Господинов заяви, че самият той не се е съмнявал в показаните резултати на първи тур, поради което не е имал притеснения относно решението на съда. "В крайна сметка се оказа, че и съдът потвърди нашата победа и изборът за кмет на община Силистра д-р Юлиян Найденов. Факт е, също така, че ГЕРБ е първа политическа сила в Силистренска община."

Facebook коментари