Четвъртък, 08 Декември 2022 г.

Силистренски танцьори ще се "надиграват"

Любителски групи за народни танци ще участват в предварителната селекция на клуб, който ще представи Силистра в най-успешното телевизионно танцово фолклорно състезание "Надиграй ме" по БНТ Свят.
За участие са се записали клубове, чиито ръководители са популярни местни хореографи – Росен Атанасов, Димитър Джамбазов, Симеон Симеонов, Стефан Станчев.
Кастингът е на 19 ноември от 10.30 ч. в големия салон на община Силистра. Най-добрият силистренски клуб ще участва в състезанието "Надиграй ме" на живо по БНТ Свят и БНТ 2 на 27 ноември заедно с танцьори от Добрич, съобщиха от телевизията.

Според регламента на шоуто до участие не се допускат професионални танцьори, а само любителски клубове и ансамбли, разучаващи стъпките на българските хора. Съперници в отделните предавания са градове, близки по географско разположение и по фолклорни традиции. Всеки отбор представя по две хора по избор с продължителност по 2 минути. Едното хоро задължително трябва е от региона на танцовия клуб, а другото – от различна етнографска област по преценка на хореографа. Изпълненията на отборите се оценяват по десетобалната система от тричленно жури. Победител в кастинга ще бъде онзи отбор, който получи най-голям сбор точки от журито. При равен резултат, журито провежда втори кръг – надиграване с ръченица. Ансамбълът победител ще участва във финала на живо в студиото на "Надиграй ме".

Facebook коментари