Понеделник, 27 Май 2024 г.

Момчетата на Доростол U15 с две категорични победи във Варна

Баскетболистите на Доростол (15 г.) записаха две категорични победи днес във Варна, класирайки се на трето място в зона Изток. Тези резултати им осигуряват участие в бараж със съперник от зона Запад за влизане във финалите на Републиканското първенство.

В първия си мач те се наложиха над Дунав 2007 с категоричен резултат 66:38. Още от самото начало, първата част, завършила с 26:4 в полза на Доростол, се оказа решаваща за развоя на играта. Най-резултатни за нашия отбор бяха Б. Димитров с 24 точки и М. Златев с 14 точки.

Вторият мач срещу Делфин Бургас завърши с още по-убедителна победа – 71:39. След първата половина, в която си осигурихме лека преднина, третата четвърт се превърна в истински фурор за Доростол. Момчетата ни отбелязаха 32 точки в противниковия кош, срещу само 5 на Делфин. Треньорът даде шанс за изява на всички състезатели, а Б. Димитров и М. Златев отново бяха най-резултатни с 21 и 14 точки съответно.

Тези две победи са страхотно постижение за Доростол и им дават право да се борят за място във финалите на Републиканското първенство. С нетърпение очакваме баража със съперник от зона Запад, за да видим кой ще се класира за финалната битка.

Поздравления за момчетата!

Facebook коментари