Четвъртък, 18 Юли 2024 г.

Пролетна читалня на открито в Силистра събра любители на книгите

По повод Международния ден на книгата и авторското право, на площад "Свобода" в Силистра се проведе пролетна читалня на открито. Събитието, организирано от Регионална библиотека "Партений Павлович", събра множество любители на книгите от различни възрасти.

На сцената в центъра на града и пред нея бяха разположени маси с книги от различни жанрове, включително романтика, психология, трилъри, приключения, здраве и автобиографии. Посетителите имаха възможност да разгледат богатия фонд на библиотеката и да си изберат книги за четене.

Проведе се и щафетно четене, в което се включиха както деца, така и възрастни. Всеки участник прочете откъс от любима книга, а публиката се наслади на различните интерпретации на литературните произведения.

В рамките на читалнята се проведоха и специални книжни ателиета, където посетителите бяха запознати с най-новите книги на библиотеката и с разнообразието от услуги, които тя предлага.

Всички, които пожелаха, получиха безплатна едногодишна читателска карта.

Събитието се радваше на голям интерес от страна на публиката и премина в приятна атмосфера, изпълнена с любов към книгите и четенето.

Пролетната читалня на открито е поредната инициатива на Регионална библиотека "Партений Павлович" за популяризиране на четенето и за насърчаване на интереса към книгите.

Facebook коментари